Przyjrzyj się (na powiększeniu) temu z wąsem na środku na pierwszym planie (oba ramiona) i lewemu ramieniu tego za nim, którego twarz jest zasłonięta. U nich chyba najlepiej widać.
Przepraszam bardzo ale widzę na tym zdjęciu tyko raster. Myślę że bez skanu w rozdzielczości minimum 600 dpi (dla zainteresowanych) trudno jest rozmawiać.
Z kolei sam wiem dobrze że do przynależności co niektórych formacji w okresie II RP lepiej było w PRL-u się nie przyznawać. Mój dziadek był w 1937 na przeszkoleniu w KOP-ie dla leśników (był gajowym ma Wileńszczyźnie) i gdy repatriował się po wojnie to przed przekroczeniem granicy wyrwał z książki "Poradnik Gajowego" rozdziały dotyczące prowadzenia walki w lesie. Ale zdjęć całe szczęście trochę zostało (fragment jednego z nich służy jako mój awatar).
P.S. Korzystając z okazji - Ktoś wie co oznaczają dębowe liście??? pod orzełkiem?
dziadek.jpg Fragment zdjęcia zbiorowego przed budynkiem Kompanii Szkolnej Strzeleckiej KOP w ????
skan jest zrobiony w rozdzielczości 1200 dpi i zajmuje 60MB...a zdjęcie może mieć nawet 80 lat i wg mnie jest zrobione bardzo dobrym sprzętem jak na tamte lata, jego wymiary to 9cm/14cm i niewiele da się z tym zrobić
skan jest zrobiony w rozdzielczości 1200 dpi i zajmuje 60MB...a zdjęcie może mieć nawet 80 lat i wg mnie jest zrobione bardzo dobrym sprzętem jak na tamte lata, jego wymiary to 9cm/14cm i niewiele da się z tym zrobić
Przepraszam, moja uwaga dotyczyła linka który został podany wyżej i obrazu który ukazał mi się po użyciu lupy. Skan dodany później jest OK. A co do zdjęcia (tu strzelam) to może żandarmeria???
OK, nie ma za co, nie obrażam się, żeby było jak to bym zamieściła ten najlepszy skan, regulaminowe rozmiary plików też mnie ograniczają...trzeba by tu specjalisty od mundurów ale pewnie ciężko z tym będzie
OK, nie ma za co, nie obrażam się, żeby było jak to bym zamieściła ten najlepszy skan, regulaminowe rozmiary plików też mnie ograniczają...trzeba by tu specjalisty od mundurów ale pewnie ciężko z tym będzie
pokombinuję w najbliższym czasie,dziękuję za adresy a tak przy okazji zapraszam do zobaczenia w nowym wątku fotki zrobionej na wysepce we Wrzeszczu w latach 50-tych
Przepraszam czy może to są polscy celnicy?W domu rozmawiałam i ci którzy pamiętają lata 30 tu na wybrzeżu poddali mi taką myśl. Czy ktoś o tym nie pisał? groszek
wow, 2 dni mnie nie było (odsypiałam inwentaryzację w leroy merlin;]) i tyle pomysłów, chyba jednak muszę przykuć babcię do fotela bo teorii jest niestety wiele Dzięki danziger za zapodanie tematu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum