Jako dzieciak często podróżowałem z rodzicami na trasie Łódź - Gdynia, czasem tam stawaliśmy po drodze. Rynek wygląda bardzo znajomo. Dzięki za zdjęcia.
Heh,pamiętam dyskoteki w wiatraku ,ale to dawno było.Teraz ktoś kupił go i chciał urządzić sobie w nim mieszkanie,lecz z tego co słyszałem to przerosły go koszty remontu i na razie marnieje.Mam jeszcze jego dwa ujęcia.Wogóle miałem zbyt mało czasu aby uwiecznić wszystkie ciekawe miejsca w Nowem,następnym razem kiedy będę u rodziny poświęcę więcej czasu na fotografowanie.
kaplica cmentarna.jpg
Plik ściągnięto 27828 raz(y) 72,51 KB
rynek 3.jpg
Plik ściągnięto 27828 raz(y) 77,2 KB
kościół poklasztorny.jpg
Plik ściągnięto 27828 raz(y) 74,52 KB
rynek 4.jpg
Plik ściągnięto 27828 raz(y) 69,43 KB
wiatrak.jpg
Plik ściągnięto 27828 raz(y) 64,74 KB
wiatrak 3.jpg
Plik ściągnięto 27828 raz(y) 66,81 KB
_________________ Bacz byś nie zgłupiał od mądrości swojej.
Ja też! I byłam przekonana, że za Nowem będzie... Stare.
Przecież jest Górna Grupa i Dolna Grupa. To czemu jest Półwieś, a nie ma Całej?
Oj ciężko było odpowiadać na moje pytania...
Dziękuję Jayms za dodanie tego tematu Zapraszam zainteresowanych miastem na portal miasta Nowe : http://miasto-nowe.com/news.php Można tu znaleźć wiele ciekawych rzeczy-sporo starych i nowych zdjęć oraz interesujące tematy.
IMG_1521.jpg Widok z kościoła poklasztornego na Wisłę, planty i zamek.
O Nowe nad wisłą. Rodzinna miejscowość mojego ojca. jak będe miał ochotę to popodsyłam kilka pocztówek przedwojennych i wojennych(cześć z nich i tak jest na portalu nowego). Jestem tam często z powodów rodzinnych. Raz zdarzyło mi się być na dobrym koncercie kali Lumpex'75(powinniście ją kojarzyć! a jak!)
Aktualnie Nowe jest dziurą. Tak tak, fabryka Klose to nie wszystko. A kiedyś za prlu...
Kiedyś mój Tatko w dowodzie miał "Nowe nad Wisłą" dziś jest tylko nazwa "Nowe" albo bardzo rzadko ale używa się "Nowe k. Świecia".
_________________ A mój dziadek był w wehrmachcie!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum