uwaga techniczna: musisz kliknąć prawym na zdjęciu, które chcesz skopiować, zjechać na właściwości i skopiować adres kończący się rozszerzeniem .jpg
możesz też wkleić linki do tych zdjęć, wtedy bez znaczników [img]
a najlepiej po prostu dołączyć zdjęcia (co właśnie zrobiłem)
schodki z Cmentarnej nadal tak się prezentują? trzeba będzie donieść...
hmmm... najwyraźniej imagestation ma blokadę na wyświetlanie na innych stronach
może nie wyważajmy otwartych drzwi - na dole na stronie odpowiedzi masz okienko do załączania plików
jak dołączać zdjecia
Wysłany: Pią Paź 07, 2005 12:52 pm Cmentarz w Przywidzu
Pozwalam sobie dorzucić kilka zdjęć ze starego cmentarza w Przywidzu. Znajduje się nad czynnym cmentarzem przy wjeździe do wsi. Odkryłam go kilkanaście lat temu i cyklicznie tam wracam obserwować dzieło zniszczenia. Jeszcze 3 lata temu były kute ogrodzenia grobów, ogromny metalowy krzyż. Jak widać ktoś tam czasami zagląda postawić świeczkę, a nie tylko poszukać "złomu" lub spożyć tanie wino.
PICT0004.JPG Pochówek z lat '40. Ci Państwo nie zasłużyli sobie na spoczynek w obrębie czynnego cmentarza.
Plik ściągnięto 17693 raz(y) 68,03 KB
PICT0011.JPG Resztki dziecięcych mogił.
Plik ściągnięto 17693 raz(y) 76,41 KB
PICT0002.JPG
Plik ściągnięto 17693 raz(y) 63,36 KB
PICT0008.JPG Tutaj było ogrodzenie. "Dobry złom nie jest zły"...
W weekend przejeżdżałem przez Żukowo i przyuważyłem tam stary napis. Czy ma ktoś z was możliwość popstrykania tam i dorzucenia fotek??? I przy okazji widziałem też po drodze inny napis w miejscowości bodajże Hopowo. Niestety mój kierowca był nieugięty i nie chciał się zatrzymać :(
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
Wysłany: Czw Maj 25, 2006 2:06 pm Schoenerberger fahre
Na początek krótka historyjka:
Szukając wiatraka w Palczewie trochę za wcześnie skręciliśmy w praw o trafiliśmy na wały w okolicach wsi Groblica (patrz mapka). Trochę się tam kręciliśmy i podjechała do nas para rowerzystów pytająca o przeprawę do Gdańska. Z wału widać most na Wiśle więc myśleliśmy, że o niego im chodzi. Na to Pani biker wyciąga nowiuteńką mapę Polski z zaznaczonym mostem na drodze nr 7, oraz równoległą przeprawą w miejscu gdzie stoimy (sic!). Zdziwiliśmy sie wszyscy i tyle. U podnóża wału stoi duży dom z czerwonej cegły pamiętający zapewne czasy WMG. Oglądam go sobie, a tu wyraźny napis "Gasthaus Schoenerberger Fahre".
Więc był tu prom i nawet hotel dla podróżnych (!) Wkrótce zdjęcia jak będą zainteresowani.
Wysłany: Czw Maj 25, 2006 3:06 pm Re: Schoenerberger fahre
de Namore napisał/a:
U podnóża wału stoi duży dom z czerwonej cegły pamiętający zapewne czasy WMG. Oglądam go sobie, a tu wyraźny napis "Gasthaus Schoenerberger Fahre".
Więc był tu prom i nawet hotel dla podróżnych (!) Wkrótce zdjęcia jak będą zainteresowani.
Oczywiście, że był. Niedużo brakowało, a byłabym właścicielką tej chałupy...Niestety nie wyszło
A co w tej chacie, na strychu i w piwnicach było...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum