A ja miałem dzisiaj wykład... - właśnie - kto zgadnie gdzie... Dla ułatwienia dodam, że wykład dotyczył czegoś zielonego, ale miał również konotacje piankowe...
Ze strony Berliner Weiße aus Berlin - BierundWir.de: "Pur schmeckt die Berliner Weisse leicht säuerlich und wird gern mit einem Schuß Himbeer- oder Waldmeistersirup getrunken. Berliner Weisse "rot" oder "grün" ist vor allem im Sommer beliebt" (czyste Berliner Weisse ma smak nieco kwaskowaty i najchętniej pije się je z dodatkiem syropu malinowego albo z marzanki. Berliner Weisse "czerwone" albo "zielone" jest popularne zwłaszcza latem)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum