Melduję posłusznie, że ojciec Mirosław Ostrowski jest redaktorem oficyny W Drodze i udziela sie w parafii dominikańskiej w różnych dziedzinach. Mnie na przykład poświęcił koszyk ze święconką.
To ja dorzucę jeszcze jeden Gdańsk. Mamy Zatokę Gdańską, a pod Sztokholmem, niedaleko wejścia do portu w Nynäshamn jest przesmyk Gdański - Danziger Gatt, pomiędzy dwoma wyspami: Mällsten i Nåttaroe. Jutro podeślę skan.
Nie jest to miasto, ulica, plac, ale zespół muzyczny, rockowy. Może słyszeliście o nim, bo z tego co się orientuje jest on dość popularny. Jest to chyba amerykański zespół o nazwie DANZIG. Nie wiem czy ma coś wspólnego z Gdańskiem poza nazwą.
Z Gdańskiem nie ma nic wspólnego. Lider nazywa się Glen Danzig i tyle. A jest to zespół o tyle wkurzający, że swoją niezaprzeczalną popularnością skutecznie utrudnia poszukiwania internetowe Rzygaczom. Nie wiem czy go lubię...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum