Dotyczy zdjęcia ze strony 104 Nowe Ogrody Czy można określić miejsce zrobienia fotografii. Wg mojego rozeznania, fotograf stał na moście, po lewej stronie,/tuż obok/ twarzą do Nowych Ogrodów, Kartuskiej A pierwszy budynek po prawej to dzisiejszej Policji?
_________________ Kłaniam się
Tylko ten może zmieniać poglądy, kto je posiada.
Jest całkiem na odwrót - zdjęcie jest wykonane w kierunku Huciska, a miejsce widocznych na fotce budynków zajmuje w znacznej części Urząd Miejski. Zachował się tylko budynek nr 7, ten który jest na fotce całkiem z prawej - obecnie po remoncie zajmowany przez Sąd Apelacyjny.
Tutaj http://forum.dawnygdansk....p=139726#139726 Krzysztof zrobił szczegółową lokalizację fotki.
Wysłany: Pią Lip 27, 2018 1:43 am Re: POSZUKUJĘ POCZTÓWKI
Jagoda_Oliva napisał/a:
Chciałabym nabyć pocztówkę gdańskiej Germania Brotfabrik. Interesują mnie okolice Brabanku. Jeśli ktoś z Państwa ma taką pocztówkę lub zna właściciela, to chętnię bym ją odkupiła
Witam,
Masz szczęście bo znalazłem dla Ciebie tą pocztówkę, tylko pewno będzie droga: KLIK
Nawet obejmuje większą przestrzeń swoim widokiem
Powodzenia w aukcji!
Szukam wizerunku pocztówki.
Chyba była z miedzywojenego Sopotu lub Gdańska i przedstawiala rysunek Flądry, oraz jeśli dobrze pamiętam wydrukowaną monetę 5 Pfennig.
Czy ktoś z Was ma przypadkiem taką kartę pocztową?
Dla zainteresowanych tematem międzywojennych kart drukarza Waltera Erharda z przykładami pocztówek numizmatycznych Wolnego Miasta Gdańska i nie tylko – GZN-165 (strony 25-37)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum