Mam głupie pytanie.
Na wielu zdjęciach gdańskich wałów, jak i na powyższym, widać że wały są dobrze utrzymane. Chodzi mi o zieleń. Żadnych krzewów, nieduża trawa. Natknąłem się już kilka razy na zdjęcia, gdzie widać było jakieś zwierzęta na wałach, które strzygły zieleń. Domyślam się, że kozy albo owce. Jak dobrze pamiętam był to zdjęcia z zachodnich miast.
Czy wiecie jak to było w Gdańsku? Czy trawy na wałach były wypalane czy może była "lotna brygada" kóz, które strzygły trawy na wałach?
Na wielu zdjęciach gdańskich wałów, jak i na powyższym, widać że wały są dobrze utrzymane. Chodzi mi o zieleń. Żadnych krzewów, nieduża trawa. Natknąłem się już kilka razy na zdjęcia, gdzie widać było jakieś zwierzęta na wałach, które strzygły zieleń. Domyślam się, że kozy albo owce. Jak dobrze pamiętam był to zdjęcia z zachodnich miast.
Czy wiecie jak to było w Gdańsku? Czy trawy na wałach były wypalane czy może była "lotna brygada" kóz, które strzygły trawy na wałach?
W tym kontekście przychodzi mi na myśl jedynie grupka zwierzaków uwiecznionych przez Johanna Carla Schultza gdzieś na Bastionie Karowym, choć raczej u jego podnóża. Na "lotną brygadę" to one mi nie wyglądają, już prędzej na maruderów z mocno nadszarpniętą motywacją do walki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum