Witam wszystkich bardzo serdecznie...
Dzisiaj rano (tj. 18 października 2004 roku o 9:00) ruszyły prace związane z wykonaniem modelu kartonowego tramwaju Bergmann w skali 1:25...
Dzięki uprzejmości Zakładu Komunikacji Miejskiej w Gdańsku mieliśmy okazję zmierzyć i zrobić zdjęcia dokładnie w każdym zakamarku Bergmanna, który obecnie znajduje się w zajezdnii tramwajowej w Nowym Porcie...
W pomiarach pomagali mi Michał J. oraz jego dziewczyna Agnieszka, za co jestem im ogromnie wdzięczny. Niestety nie było Biancy ("Rosjanka"), która dzielnie zakuwała całą noc historię (W końcu jest studentką 1 roku filologii rosyjskiej na UG).
W krótkich przerwach mieliśmy okazję podglądać remont współczesnego tramwaju Na105, który z zielonego zostanie przemalowany w barwy firmowe ZKM-u.
Mieliśmy również okazję zobaczyć z bliska perełkę gdańskiego ZKM-u czyli wagon tramwaju konnego z 1873 roku. Nie mogliśmy się oprzeć i wykonaliśmy sobie z nim całą sesję zdjęciową. W wagonie tym leżały jeszcze zakurzone flagi państwowe i okrągła tablica z numerem linii ("1").
Po tej krótkiej przerwie wróciliśmy do dalszej pracy w wagonie Bergmanna.
Po wykonaniu wszystkich szkiców, pomiarów i zdjeć (skończyliśmy około dodziny 11:00) podziękowaliśmy dyrekcji zajezdnii ZKM w Nowym Porcie za pozwolenie wykonania niezbędnych prac, zrobiliśmy sobie jeszcze kilka pamiątkowych fotografii przed halą zajezdnii i udaliśmy się do domu, aby obejrzeć wszystkie zdjecia na ekranie monitora komputerowego.
Za 2 dni rozpoczniemy rysowanie modelu na papierze milimetrowym, a następnie przeniesiemy wszystko na karton modelarski...
Zakończenie wszystkich prac planujemy w styczniu...
Jeszcze raz dzięki Michale i Agnieszko i Tobie Bianc...
Mieliśmy również okazję zobaczyć z bliska perełkę gdańskiego ZKM-u czyli wagon tramwaju konnego z 1873 roku. Nie mogliśmy się oprzeć i wykonaliśmy sobie z nim całą sesję zdjęciową. W wagonie tym leżały jeszcze zakurzone flagi państwowe i okrągła tablica z numerem linii ("1").
Witaj Paramedicu
Może podzielisz się z nami swoimi zdobyczami fotograficznymi?
A przy okazji to którego państwa flagi państwowe leżały zakurzone w tramwaju konnym?
Cześć Paramedicu!
Też żałuję, że z Wami nie byłam- moja nauka i tak na nic sie nie zdała, bo pytania nie było. Trudno- pójdę z Wami na pewno następnym razem:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum