Wysłany: Czw Sty 12, 2012 12:16 pm Odszedł Zdzisław
3 stycznia 2012 r. zmarł Zdzisław, dzisiaj się o tym dowiedziałem.
Poznałem Go przez forum, potem spotkaliśmy się na gruncie zawodowym. Mimo, że dzieliła nas bariera wieku, doświadczenia i pozycji zawodowej, nie dał mi tego w żaden sposób odczuć, jak mało kto wśród prawników był naturalny, otwarty, bezpośredni.
Na forum ujawniało się Jego zacięcie polemiczne, ale potrafił dyskutować z szacunkiem dla pozostałych. Miał sporą wiedzę i ciekawe wspomnienia, dobrze, że chciał się tym z nami podzielić. Żałuję, że nie pożegnałem Go osobiście, wirtualna świeczka na forum dla niego zawsze się będzie palić.
Ostatni Jego wpis na forum brzmiał:
Zdzislaw napisał/a:
jak "sprawiedliwość" ma swoje "centrum" to pora umierać........
Ech, a mieliśmy się spotkać na kawę. Tylko, że były ważniejsze sprawy, to przecież "mogło poczekać".
Szkoda.
Odszedł jeden z cenniejszych (jeśli tak można powiedzieć) użytkowników tego forum.
Mam nadzieję, że mu lepiej po tamtej stronie.
Był znakomitym prawnikiem i miłośnikiem golfa. Lubiłem Jego polemiki, jako kolega po fachu często miałem wrażenie , że pisze tak, jak ja bym pisał. Będzie Go bardzo brakowało na naszym forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum