Z całym szacunkiem ale się nie zgadzam... Właśnie takie osoby a potem ich pomniki tworzą klimat miasta. Oczywiście nie chodzi mi o pompatyczny pomnik na cokole...
Zamiast pomnika, lepiej wyremontować jakiś chodnik w centrum miasta. Gdańsk nie będzie przyciągał turystów pomnikami, które chcąc zobaczyć złamie się nogę idąc po dziurawych drogach czy chodnikach...
Demagogia...
A ile chodników wyremontowano by zamiast budować stadion?
To nie demagogia to fakty... Budowę stadionu finansuje nie tylko miasto. Jeśli znajdzie się prywatny sponsor, który zapłaci za pomnik pirata to niech sobie stanie...
Andrzej na swój sposób promował miasto , więc pomnik w skali 1:1 by mógł by nadal po jego śmierci Gdańsk promować , najlepiej na Długim Targu w pozie z pistoletem tak jak za życia pozował z turystami , Sopot ma Parasolnika , Szczytno-Krzysztofa Klenczona my możemy mieć Pirata, a miasto powinno sypnąć grosiwem bez łaski, nadal by na nim zarabiali nie płacąc mu już pensji.
_________________ Wszystkie sztandary tak mocno już zostały splamione krwią i gównem, że najwyższy czas byłoby nie mieć żadnego. WOLNOŚĆ.
Zgodnie z ogłoszeniem umieszczonym przy wejściu do Urzędu Miejskiego, pogrzeb śp Andrzeja Sulewskiego odbędzie się 21 sierpnia. Msza św. żałobna w Bazylice Mariackiej o godz. 8.00, ceremonia pogrzebowa na Cmentarzu Garnizonowym godz. 10.30.
Słowik, masz racje. Dołożę i ja swoja cegiełkę. Fajny byłby taki pomnik - sylwetka stojąca - od gdańszczan !
Ciekawy by był taki pomnik, z którym by można było (wciąż) zrobić sobie zdjęcie.
I przy okazji by taki może nieco zapobiegł pojawieniu się "nastepców" pirata.
Jak się z byle czego robi, to się tak ma.
Wandale byli, są i będą. Czy to powód by nic nie robić?
Pirat rzadko wysiadywał ławeczki. Ta modna forma w tym wypadku jest do bani.
Chociaż też wolę gładkie chodniki, to zapewniam, w pogoni za duchem miejsca, nie zwraca się na takie głupoty uwagi. Dla mnie problemem był zawsze, ograniczony czas jaki miałem, na poznanie czegoś nowego. A zużycie nawierzchni tej czy innej, u siebie irytuje, gdzieś tam jest fragmentem folkloru.
Niewątpliwie to barwna postać ostatniego okresu!
Ciekaw jestem, czy zapadnie w pamięć tak jak: Peter Konfederat, Jerzyna Malaż, czy najsłynniejszy Parasolnik z Sopotu!.
_________________ "Nie ufać myślicielom, których umysły wprawia w ruch dopiero cytat"
Emil Cioran — Zeszyty 1957-1972
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum