Ja też coś mam To ma być cały cykl o Gdańsku, takie obrazki z pogranicza snu i jawy; chociaż, gdyby się zastanowić, właściwie "jawy" nie ma w nich już zbyt wiele... Na poczatek coś takiego:
Realizm magiczny..warto by zeskanować coś Sętowskiego np.(ja nie mam skanera niestety ale ktoś kto ma ) Pocztówki świetne Bijou bardzo mi sie podobają obydwie---ale zwłaszcza ta druga , faktycznie doskonale imituje oryginał.
Mnie inspirują gdańskie opisy zabaw tanecznych Ogiera i Joanny Schopenhauer i innych mniej znanych. Ogólnie mowiąc inspiruje mnie kultura Złotego Wieku Gdańska.
Gdansk jako jedno z niewielu miast obok Krakowa, posiada dokumentacje mówiącą o tym jak dawniej Gdańszczanie się bawili łącznie z tym, ze gdańskie moreski słynęły nie tylko na całą Polskę.
P.S. Niestety, nie da się tańca zademonstrować na forum, pozostają tylko obrazy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum