Az się milej w sercu robi jak człowiek na to patrzy. Jednakże patrząc uważnym okiem i czytając:
Cytat:
W tym roku dom będzie zadaszony, a w styczniu zbudowany zostanie podcień.
to się zastanawiam, gdzie jest miejsce na ten podcień, skoro dach na całej długości deskują z obu stron? No chyba, ze nie będzie miał połaczenia z poddaszem domu, ale to bez sensu. A wycinać później deski i krokwie to tez bez sensu...
_________________ Wstąp do Armii Czerwonej...
nim ona wstąpi do Ciebie
Nie znam projektu poddasza ale chyba nie trzeba nic wycinać, wystarczy zdemontować parę desek; a przejście/drzwi? - między krokwiami.
A nim to się stanie... idzie wiosna, a z nią wiosenne słoty i sztormy. Pełne zadaszenie raczej niezbędne.
_________________ "A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
Podziwiam inicjatywę odbudowy domu podcieniowego. Klub nowodworski ma wieloletnie doświadczenie! Szczerze przyznam, że nic nie wiedziałem o odbudowie tego domu. Jestem pełen podziwu
_________________ Człowiek mądrzeje z wiekiem... Ale najczęściej jest to wieko od trumny!
Ma ktoś zdjęcia stanu obecnego rekonstrukcji domu z Jelonek w Cyganku??
Niestety dawno nie miałem możliwości tam zajrzeć, choć ciągle Markowi obiecuję :/
Pamiętam jak wbijałem tam pierwszą łopatę tzn na terenie starej plebanii, nie wiem czy wszyscy kojarzą, bo nie widzę tu zdjęc wykopalisk z plebanii ;/ a to zaledwie 15 metrów dalej na tej samej działce.
Ma ktoś zdjęcia stanu obecnego rekonstrukcji domu z Jelonek w Cyganku??
Niestety dawno nie miałem możliwości tam zajrzeć, choć ciągle Markowi obiecuję :/
Pamiętam jak wbijałem tam pierwszą łopatę tzn na terenie starej plebanii, nie wiem czy wszyscy kojarzą, bo nie widzę tu zdjęc wykopalisk z plebanii ;/ a to zaledwie 15 metrów dalej na tej samej działce.
Dom podcieniowy w Cyganku budowany przez M.Opitz ;
Post edytowany.
Autor nie zauważył wątku prezentującego ten dom. Proszę o ponowne założenie wątku dot. żuławskich domów podcieniowych, nie opisywanych wcześniej na forum.
Z wyrazami, DW
DSC00018.JPG
Plik ściągnięto 13799 raz(y) 31,03 KB
DSC00017.JPG
Plik ściągnięto 13799 raz(y) 46,77 KB
DSC00016.JPG
Plik ściągnięto 13799 raz(y) 55,03 KB
Ostatnio zmieniony przez Dostojny Wieśniak Czw Kwi 08, 2010 10:30 pm, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum