A to malzenstwa sa preferowane w pracy w muzeum?
Ja szczerze nie wiem co to muzeum robi dla miasta. Ktoś mi powiedział ze dba o architekturę? Ale to chyba jakiś żart?
Nie jest to żart. Muzeum w ostatnich dziesięcioleciach odbudowało lub zrekonstruowało sporo zabytków (Dwór Artusa, Dom Uphagena, Wieżę Więzienną z Katownią, Bramę Wyżynną, Kościół św. Katarzyny), wciąż prowadzi prace budowlane i konserwatorskie w Ratuszu Gł. Miasta i w Twierdzy Wisłoujście.
Uwaga, bezstronny koleszka, pracujący w Urzędzie Miasta
Wyciąłem post będący powtórzeniem wcześniejszego, to chyba nie zbrodnia. A w temacie, możesz rozwinąć swoje myśli? Jakie małżeństwa? I co z tym koleżką?
Dziękuje za wyjaśnienia. Ja raczej myślałam, ze muzeum wypożycza zabytki do wnętrz muzealnych.
Co do małżeństw to ja rzadko spotykam takie, które zgodnie pracują razem w tym samym zawodzie.
Akurat to muzeum, posiada stosunkowo niewiele zabytków (czy raczej, trzymając się języka ustaw: muzealiów), które mogłyby być wypożyczane. Ma natomiast spory dorobek w dziedzinie odbudowy/rekonstrukcji/konserwacji najcenniejszych zabytków architektury Gdańska.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum