Bardzo często pytają mnie gdzie można dobrze zjeść i wypić w Trójmieście - niestety lokale potrafią zaskakująco się zmieniać w ciągu krótkiego czasu (niestety częściej na gorsze) i kilka razy poradziłem ludziom kiepskie knajpy będąc przekonany, że kieruję ich pod sprawdzone adresy. Nie jestem w stanie regularnie jadać w knajpach i bardzo chętnie korzystałbym z doświadczeń innych ludzi w tej materii. Myślę, że Forumowicze też by skorzystali, bo każdemu zdarza się najazd rodziny z dalszych stron, która chciałaby zjeść na mieście. Proponuję roboczy tytuł: "Się jadło...", z ewentualnym rozbiciem tematycznym na restauracje, szybkie jedzenie i kawiarnie/herbaciarnie. Piszący musiałby podać zczegółowy opis kiedy, gdzie i co jadł, z naciskiem na jak najbardziej faktograficzny opis.
Chętnie widziałbym to jako trzeci dział w "Dzieje się".
Niestety nie mam czasu, żeby rozpisać ankietę z ewentualnymi propozycjami gdzie i jak umieścic ten wątek, jeśli ktoś się "poczuwa" to zapraszam i z góry dziękuję.
Co o tym myślicie?
_________________ Wstawać! Wstawać i ćwicyć!
Ale czemu?! Bo rano jest!
Eeee, u mnie jest jeszcze noc...
1) Bar "Pod Rybą" ziemniaki pełne sałatek. Ja szczególnie lubię z wkładką:kiełbasa po węgiersku + boczek+sos czosnkowy a dla Babeczek polecam sałatka szynkowa +pieczarki +tzatzyki Ściany pełne starych pamiątek z Gdańska http://www.forum.dawnygda...ghlight=pod+ryb
Gdańsk ul. Długi Targ 35/38 lok. 1
2) "Bar Przystań" Dobra, pewna, smaczna, zawsze świeża(kolejka) ryba
Z jedzenia na mieście to wybieram prawie wyłącznie sfinxy - bo bezpiecznie - wiadomo, że w miarę smacznie, tanio i duże porcje dadzą.
A a propos "fastfudów" - wiele słyszałem o tym jakim dobrym punktem jest buda "U Szwagra" - Oliwa, koło dworca przy pętli autobusowej 127, 139, 199.
Kiedyś, parę lat temu, jadłem tam nawet hamburgery czy hotdogi i nawet w miarę mi smakowały.
Ale ostatnio - tzn. z pół roku temu przejeżdżaliśmy akurat tamtędy z Danizgerin będąc "na głodzie", więc postanowilismy skorzytsać.
Zamówiliśmy kebaby (kebapy - "U szwagra" piszą je przez dwa "b"), a dostaliśmy kiepskiej jakości kotlet mielony wepchnięty wraz z kilkoma plastrami cebuli i kiszonego ogórka w bułkę po hot-dogu. zdecydowanie nie polecam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum