poszukuje wszelkich zdjęć Gdańska z okresu PRL, szczególnie tych śródmieścia. jeśli ktoś z Was ma jakieś linki, bądź może mi je przesłać na maila, to z góry staropolskie "Bóg zapłać"...pozdro
Mnie też interesują zdjęcia pokazujące Gdańsk z czasów PRL, a dokładniej - budynki, które wówczas powstawały.
Macie takich zdjęć pewnie setki, dlatego konkretyzując - najbardziej chciałabym obejrzeć foty na których widać "budujące się" Przymorze i okolice.
(Jedyne zdjęcia Gdańska z tamtych czasów, które widziałam to foty w "Wydarzyło się w Gda.")
Wysłany: Pią Mar 03, 2006 2:00 pm POCZTÓWKI ZDJĘCIA GDAŃSKA LATA 50,60,70
SZUKAM ZDJĘĆ POCZTÓWEK GDAŃSKA Z TYCH LAT.A MOŻE ZNA KTOŚ LINKI DO STRON.
DLA ZAINTERESOWANYCH POLECAM STRONĘ WWW.KFP.PL W WYSZUKIWARCĘ WPISZCIE GDAŃSK A ZNAJDZIECIE DUŻO FOTOGRAFI Z TEGO OKRESU.
Podrzucam kilka powojennych zdjęć. Czy rozjazd w dolnym lewym rogu zdjęcia 589 był związany z rozjazdem w ul. Partyzantów? Młodszym Forumowiczom wyjaśnię, że zdjęcie zostało zrobione z kawiarni Olimp (ech, szkoda jej, takie piękne panoramy były ).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum