Płyta... to w zasadzie już Dario odgadł
Załączam jeszcze próbkę budynku stacyjki w zbliżeniu, i małe porównanie gdyby ktoś jeszcze miał wątpliwości co do poprawności łączenia dwóch zdjęć ze sobą.
Pozostaje jeszcze problem, jak "uzgodnić" te zdjęcia z tym trzecim, z książki Bufego...
Budynek.jpg obiekt w powiększeniu
Plik ściągnięto 19199 raz(y) 42,31 KB
porównanie.jpg Zaznaczyłem kilka charakterystycznych detali.
Dzięki nowemu użytkownikowi Miro mamy kolejne zdjęcie dworca - tym razem tory są za budynkiem. Zdjęcie pochodzi ze strony http://www.nordstern-gdansk.za.pl/ I zdaje się nie zostało rozpoznane, jak można sądzić z nazwy pliku
Unbekannt G-W_kompresja.jpg (na stronie plik w tej samej rozdzielczości, ale mniej skompresowany)
Ostatnio robiąc porządki odnalazłem kserokopię fragmentu powojennego planu Gdańska. Został on odnaleziony około 8 lat temu w gdyńskim Oddziale Archiwum Państwowego w Gdańsku przy okazji porządkowania zasobu map i planów pozyskanych z Pracowni Urbanistycznej Wydziału Architektury UM Gdynia przez nieżyjącego już inż. Jerzego Heidricha. Niestety nie wiem jaką sygnaturę plan ten posiada dziś (i czy posiada) oraz ewentualnie do jakiego zespołu trafił. Pamiętam że oryginał był wykonany na krochmalonym płótnie oraz to, że był w kolorze. Domyślam się, że oznaczenia budynków mają związek z ich stanem zachowania. Plan wedle informacji na marginesie: Opisał: Wrześniewski, Sprawdził: (nieczytelne). Czy ktoś spotkał się z innymi arkuszami?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum