Coś tam pamiętam, ale byłem za mały i tylko obserwowałem.
Sam potem swoje latawce i "wiropłaty" puszczałem na terenie gdzie teraz jest Park Milenium Gdańska, między ul. Leszczyńskich a ujęciem wody.
Wysłany: Czw Lip 24, 2014 8:01 am Puszczanie latawców na dawnym lotnisku
Było to w pierwszej połowie lat 60. Teren przeznaczony do puszczania latawców to była część lotniska położona blisko peronu kolei podmiejskiej. Nie było jakiegoś odgraniczenia, tylko nie należało się zbliżać do stojącej na lotnisku budy wyglądającej tak jak te montowane na samochodach wojskowych zawierające jakieś urządzenia. W dali było widać stojące jakieś małe samoloty. Samolotów startujących lub lądujących nie widziałem.
_________________ Tanie nie może być dobre, drogie nie musi.
Wysłany: Wto Sie 05, 2014 12:44 pm konkurs kredą na asfalcie
A kto pamięta organizowany na ul. Heweliusza coroczny konkurs "kredą na asfalcie "---zamykano ulicę i dzieciaki rysowały kolorowa kredą prace na podany temat ------były fajne nagrody, wyniki podawano w Wieczorze Wybrzeża , nagrody wręczano w Domu Harcerza . Z zabaw podwórkowych to nieustanne zabawy w wojnę -karabiny , kusze na skoble , takie haczykowe gwożdzie -na 4gumach z wentylów rowerowych , albo gumie modelarskiej ( matko kochana że nikt nie stracił oka-cud!!!!! ) dziewczyny skakały w klasy,w chłopka , albo przekładały na rękach takie aplikacje z wełny, nie wiem jak to sie nazywało,jedna zakładał na dłonie dużu prostokąt z wełny, a druga odpowiednio łapiąc i przekładała na swoje dłonie zmieniając wzór itd. Był czas jojo -był czas tik taków, czy klik klaków, jak zwał tak zwał , oj dzieciaki potrafiły sie bawić bez komputerów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum