chce mi sie !
zupelnym przypadkiem odnalazlam dzis na dzikim WYSYPISKU SMIECI przy ulicy Bialostockiej (Wonneberg, a jakze) cztery fragmenty drzewek zycia, prawdopodobnie z cmentarza na Cedrowej. Jak ktos ma ochote zobaczyc jak sie w tym kraju dba o miejsca pamieci oraz przy okazji dotrzymuje slowa, to zapraszam
Dawniej zadzwoniłbym do gazety... ale czy ktoś się tym przejmie?
Ja wczoraj znalazłem płytę z fragmentem nazwiska pisanym gotykiem i słowami Ave Maria, wpakowanej w grunt drogi na starym cmentarzu na Emausie. I łazą katolicy po imieniu matki swego boga. Bo przecież przypominanie o tym, że to czyjś nagrobek, to w ogóle można sobie darować...
Płyta z nagrobka mojego wuja Teodora, prawdopodobnie posłużyła do umocnienia brzegu Wisły w Tczewie. Leżał sobie na jednym z cmentarzy pomiędzy Politechnika a Akademią.
Może dałoby sie ten temat troszkę rozwinąć, może wie ktoś więcej.
Piotr
Jeden taki nagrobek moi koledzy ze studiów przyniesli sobie z cmentarza nad cerkwią i postawili w pokoju w akademiku. I sobie rozmawiali z tym.... nie pamiętam jak miał na imię "właściciel" - albert, adolf? Nie wiem, co się potem z tym nagrobkiem stało...
jeden z nich już może sobie z "kolegą" porozmawiać na tamtym świecie :(
z drugiej strony - ten nagrobek bardziej był zadbany w tym pokoju niż gdzieś w krzakach...
z drugiej strony - ten nagrobek bardziej był zadbany w tym pokoju niż gdzieś w krzakach...
Ależ Parker!
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Ależ Parker!
widziałam tak samo jak wy, w jakim stanie są te, które w krzakach pozostały... ale oczywiście chodzi mi tylko i wyłącznie o stan techniczny płyty z kamienia - nigdy w życiu nie chciałabym zaimeszkać w jednym pokoju z nagrobkiem i nikogo do tego nie namawiam
chociaż niektórzy lubią mieć urnę z prochami przodka na kominku
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum