Taka ulica nie miała dotąd swego odrębnego tematu, który zainicjuję pocztówką ulicy, której faktycznie już nie ma (nie wspominając o nieudolnej rekonstrukcji)
P.S. Poprawiłem błąd w tytule wątku. Sabaoth
Ostatnio zmieniony przez Sabaoth Czw Sty 26, 2012 10:14 pm, w całości zmieniany 2 razy
Według mnie ulica jednak jest. Może trochę zmieniona, dla porównania ze stanem dzisiejszym załączam kilka starych ujęć (w tym lepszej jakości pocztówkę z pierwszego postu).
Czyżbym niejasno się wyraził - Taka ulica nie miała dotąd swego odrębnego tematu. Poza tym dzisiejsza Tkacka to nie co kiedyś np. plomba w postaci ASP w miejsca zaplecza Warenhausu Freymanna.
I jeszcze dwa zdjęcia z 3 tomu mojego przewodnika oraz zdjęcie, które nie załapało się do książki. Nie przedstawia ono może Grosse Wollwebergasse w całości, a tylko róg tej ulicy z Jopengasse ale widać na nim tabliczkę z nazwą ulicy.
P.S. A jeśli chodzi o wątki dotyczące ulic lub obiektów to większość gdańskich ulic nie ma swojego wątku na forum. Czyżbyś chciał zakładać setki nowych wątków?
I jeszcze dwa zdjęcia z 3 tomu mojego przewodnika oraz zdjęcie, które nie załapało się do książki. Nie przedstawia ono może Grosse Wollwebergasse w całości, a tylko róg tej ulicy z Jopengasse ale widać na nim tabliczkę z nazwą ulicy.
P.S. A jeśli chodzi o wątki dotyczące ulic lub obiektów to większość gdańskich ulic nie ma swojego wątku na forum. Czyżbyś chciał zakładać setki nowych wątków?
Nie setki, ale tematy dotyczące ulic Starego Miasta i najbliższych okolic. Tych najważniejszych ulic jest raptem circa 20. Tak mam ułożone pocztówki i zdjęcia w odrębnych folderach. Widze taką konieczność, bo np. szukałem ulicy Tkackiej, Toruńskiej i nie znalazłem. Taka technika opracowywania poszczególnych ulic zdała doskonale egzamin na forum pruszczańskim.
Nie setki, ale tematy dotyczące ulic Starego Miasta i najbliższych okolic. Tych najważniejszych ulic jest raptem circa 20. Tak mam ułożone pocztówki i zdjęcia w odrębnych folderach. Widze taką konieczność, bo np. szukałem ulicy Tkackiej, Toruńskiej i nie znalazłem. Taka technika opracowywania poszczególnych ulic zdała doskonale egzamin na forum pruszczańskim.
Tkacka i Toruńska to nie jest Stare Miasto!!!
Czyż nie napisałem - ulic Starego Miasta i najbliższych okolic. Tym samym wszystko gra. Od kiedy to Tkacka to nie Stare Miasto?
Tkacka to Główne Miasto a Toruńska Stare Przedmieście, nie wrzucaj do jednego wora Starego, Głownego, Dolnego Miasta, Starego Przedmieścia i innych części bo pachnie to STARÓWKĄ!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum