Właśnie, przypomniałeś mi , że miałem to przeczytać, bo analogie się narzucają. Myślę, że podobne przeżycia miały tysiace dzieciaków w tamtych latach i miejscach. Co ciekawe, Matarnia, mimo, że opuściłem ją z rodzicami bodaj w 64 r. ciagnie sie za mną nadal. Np. w latach 80. przypadkiem poznałem człowieka, który w Złotej Karczmie, po polskiej stronie, pełnił służbę na posterunku granicznym straży skarbowej (celników nie mogło tam być ponieważ WMG stanowiło polski obszar celny). Opowiadał niekorzystne historie o miejscowym dziedzicu, który w latach 38-39, w niedziele po mszy, jeździł ze swoimi parobkami do Gdańska na ćwiczenia paramilitarne SA. Jest to sprzeczne z głosami, że tenże Remer był antyhitlerowcem i miał się nawet sprzeciwić wyburzeniu przydrożnej kapliczki już za okupacji. Ale to dłuższa historia i nie w tym temacie.
Boty to programy, które wykonują automatycznie czynności wykonywane zwykle przez człowieka w celu rozsiewania spamu. Potrafią na przykład zarejestrować się na jakiejś stronie w tym celu. Stąd pomysł na przepisywanie treści z obrazka przy rejestracji na niektórych stronach.
Nie mam natomiast pojęcia o zastosowaniu tego terminu wobec człowieka i też chętnie przeczytałbym stosowne objaśnienie. Może Pumeks chciał w ten sposób podkreślić "sensowność" odpowiedzi niektórych uczestników FDG.
_________________ Tanie nie może być dobre, drogie nie musi.
Wiem z dobrze poinformowanych źródeł, że nasze Forum jest obiektem intensywnej penetracji botów, i mam poważne podejrzenia że część powyższych wypowiedzi jest właśnie efektem aktywności takich nie do końca humanoidalnych użytkowników
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum