Jest zakaz sprzedaży papierosów nieletnim, natomiast co do częstowania ich, to o ile kojarzę nie ma żadnych przepisów, które by tego zabraniały...
No, ale mniejsza z tym - Hanemann, co Ci ten dziadek opowiadał?
wracając do Dworu Zakoniczyn:
Wzniesiony w latach 70tych XIX wieku, na miejscu starszego dworu. Otaczające dwór budynki należały do folwarku. Zakoniczyn, podobnie jak Łostowice, był niegdyś wsią rycerską, po drugim rozbiorze Polski powiększył dobra Państwa Pruskiego. Niegdyś dobra te nalezały do rodziny Wandtów. Później, po II wojnie, majątek ten przejął kombinat PGR.
Wspomnieć należy o mieszkających tam bocianach
No i przede wszystkim Dwór Zakoniczyński i otaczający go park jest objęty ochroną konserwatora przyrody.
i otaczający go park jest objęty ochroną konserwatora przyrody.
I jeszcze piękna jest aleja prowadząca do dworu...
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Co do opowiastki... z tego co pamiętam dotyczyła zakopanego przez niemców czołgu pantera ;-) , wiecej ciekawych informacji mam na kasecie magnetofonowej -ja się zawsze z magnetofonem wybieram- (związanych z dworem) - właśnie jej usilnie poszukuję. A co do papierosików... a koledzy nie stawiali dziadkom z Wyspy Spichrzów "Złotej Renety" ?
a koledzy nie stawiali dziadkom z Wyspy Spichrzów "Złotej Renety" ?
Koledzy i dziadkowie byli pełnoletni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum