|
Dawny Gdańsk
|
|
Akademia Rzygaczy - Akademia w prasie
Grün - Sob Maj 28, 2005 10:56 pm Temat postu: Akademia w prasie Szacowne Grono Profesorskie!
Jak widzicie niedługo strach będzie lodówkę otworzyć...
Otóż tym razem chce nas nowa gazeta "Echo miasta" - do pierwszego numeru.
Chętnych do opowiedzenia o tym dlaczego i w ogóle zapraszam na spotkanie z p. redaktor Katarzyną Włodkowską (dawniej DB) w poniedziałek o siedemnastej gdzieś na Głównym Mieście. Proszę się ogolić, bo będą zdjęcia Gdzie dokładnie będzie spotkanie będę mógł napisać w poniedziałek przed południem.
Sabaoth - Nie Maj 29, 2005 8:43 am
Ale Wy macie wzięcie, a mnie wszyscy ignorują
Zoppoter - Nie Maj 29, 2005 5:08 pm Temat postu: Re: Akademia w prasie
Grün napisał/a: | Szacowne Grono Profesorskie!
Jak widzicie niedługo strach będzie lodówkę otworzyć...
Otóż tym razem chce nas nowa gazeta "Echo miasta" - do pierwszego numeru.
Chętnych do opowiedzenia o tym dlaczego i w ogóle zapraszam na spotkanie z p. redaktor Katarzyną Włodkowską (dawniej DB) w poniedziałek o siedemnastej gdzieś na Głównym Mieście. Proszę się ogolić, bo będą zdjęcia Gdzie dokładnie będzie spotkanie będę mógł napisać w poniedziałek przed południem. |
Ups. Dupa blada, nie dam rady chyba. Za późno się dowiedziałem.
Kasia_57 - Nie Maj 29, 2005 5:25 pm
Cytat: | Proszę się ogolić, bo będą zdjęcia |
mogę poprzestać na zrobieniu fryzury???
Grün - Pon Maj 30, 2005 11:28 am
No więc, zgodnie z obietnicą, informuję o terminie spotkania z "Echem Miasta" - dzisiaj osiemnasta przy miejscu po (i przed) miarach na Ratuszu.
To kto w końcu przyjdzie?
parker - Pon Maj 30, 2005 12:57 pm
To może ja bym się dała sfotografować pod tymi miarami?
Sabaoth - Pon Maj 30, 2005 2:40 pm
parker napisał/a: | To może ja bym się dała sfotografować pod tymi miarami? |
Koafiura, makijaż i do dzieła
parker - Pon Maj 30, 2005 2:43 pm
Fryzjer już umówiony
Kasia_57 - Pon Maj 30, 2005 3:19 pm
I poproszą natychmiast o relację!!!!!! a najlepiej o fotorelację !!!!!!
Marcin - Pon Maj 30, 2005 6:52 pm
Proszę o "relancję" .
parker - Pon Maj 30, 2005 8:29 pm
Nie damy im relancji
danziger - Pon Maj 30, 2005 8:46 pm
parker napisał/a: | Nie damy im relancji | czemuż ach czemu?
Grün - Pon Maj 30, 2005 8:48 pm
Było być!
danziger - Pon Maj 30, 2005 8:58 pm
Grün napisał/a: | Było być! |
kiedy nie mogło
parker - Pon Maj 30, 2005 9:01 pm
jak nie mogło to przeczyta w prasie
Corzano - Pon Maj 30, 2005 9:05 pm
Grün napisał/a: | Było być! |
Nie wszyscy mogą reprezentować ARz, czyż nie?
Grün - Pon Maj 30, 2005 9:18 pm
Zajrzyjcie do Aktualności to zobaczycie co przy okazji odkryliśmy
parker - Pon Maj 30, 2005 9:20 pm
Kasia_57 - Pon Maj 30, 2005 9:35 pm
danziger - Pon Maj 30, 2005 9:37 pm
No, gratulejszyns i wogulejszyns
Sabaoth - Pon Maj 30, 2005 9:39 pm
To może ja poproszę o relację Nie byłem, bo za daleko, a do tego pogańskiego kraju taka prasa nie dochodzi.
Grün - Pon Maj 30, 2005 9:41 pm
No spokojnie - nie dostaliśmy od razu do ręki egzemplarzy autorskich
wrangla - Pon Maj 30, 2005 10:01 pm
A kiedy ten pierwszy numer się ukaże?
Petelka - Wto Maj 31, 2005 9:01 am
Grün napisał/a: | Zajrzyjcie do Aktualności to zobaczycie co przy okazji odkryliśmy |
Gratulacje
pumeks - Wto Maj 31, 2005 9:29 am
Znowu gadaliście o Staróffce?
Grün - Wto Maj 31, 2005 9:32 am
pumeks napisał/a: | Znowu gadaliście o Staróffce? |
No pewnie!
parker - Wto Maj 31, 2005 9:41 am
pumeks napisał/a: | Znowu gadaliście o Staróffce? |
Niee, nie wierzcie Rektórowi. Zakneblowaliśmy Kasię i nie było o Starófce
Marek Z - Wto Maj 31, 2005 1:04 pm
Cytat: | Zajrzyjcie do Aktualności to zobaczycie co przy okazji odkryliśmy |
Noooo... jak widać miary są robionę na miarę.
wrangla - Czw Cze 16, 2005 9:23 pm
Właśnie przeczytałam, że: Cytat: | Pierwszy numer bezpłatnej gazety "Echo miasta" ukazał się dzisiaj w Warszawie. Za tydzień gazeta ma się pojawić także w Katowicach, Krakowie no i oczywiście w Trójmieście. W wakacje ma się ukazywać raz w tygodniu, w czwartki. Pierwsze wydanie ma 16 str. |
Czyli prawdobodobnie za tydzień będziemy mogli poczytać o Akademii.
Grün - Czw Cze 16, 2005 9:32 pm
No to się jeszcze zobaczy.
danziger - Czw Cze 16, 2005 9:32 pm
wrangla napisał/a: | Właśnie przeczytałam, że: Cytat: | Pierwszy numer bezpłatnej gazety "Echo miasta" ukazał się dzisiaj w Warszawie. Za tydzień gazeta ma się pojawić także w Katowicach, Krakowie no i oczywiście w Trójmieście. W wakacje ma się ukazywać raz w tygodniu, w czwartki. Pierwsze wydanie ma 16 str. |
Czyli prawdobodobnie za tydzień będziemy mogli poczytać o Akademii. |
Hmmm. A ja dzisiaj widziałem pod biurowcem "Hydrobudowy" we Wrzeszczu jakiegoś osobnika z torbą na kółkach, taka jaką noszą gazeciarze rozdający "metro" czy "metropol" - na torbie było napisane właśnie echo costam. Ale żadnych gazet człowiek ów nie rozdawał...
Sabaoth - Czw Cze 16, 2005 9:34 pm
Cytat: | Ale żadnych gazet człowiek ów nie rozdawał... |
Może ćwiczył "na sucho" albo trenował przed premierą
Zoppoter - Pią Cze 17, 2005 7:08 am
Sabaoth napisał/a: | Cytat: | Ale żadnych gazet człowiek ów nie rozdawał... |
Może ćwiczył "na sucho" albo trenował przed premierą |
Nie, wczoraj tacy goście rozdawali coś w rodzaju reklamówki "Echa Miasta". Arkusz papieru z zapowiedzia nowej gazety.
Corzano - Pią Cze 17, 2005 7:14 am
wrangla napisał/a: | Czyli prawdobodobnie za tydzień będziemy mogli poczytać o Akademii. |
Czy ktoś mógłby mi wziąć jeden egzemplarz? Do nas, na wioskę, to nie dochodzi.
pumeks - Czw Cze 23, 2005 8:20 am
Dostałem wczoraj pierwszy numer "Echa Miasta", wydanie trójmiejskie (z datą czwartek, 23.06.2005). Przewertowałem go chyba dokładnie - i nie znalazłem żadnej najmniejszej wzmianki o Akademii Rzygaczy
parker - Czw Cze 23, 2005 9:08 am
Ups, miałam właśnie napisać, że rozdają koło Operetki i na Hucisku - ale tylko pieszym, więc nie udało mi się dorwać, bo ja dziś zmotoryzowana
Grün - Czw Cze 23, 2005 9:23 am
pumeks napisał/a: | Dostałem wczoraj pierwszy numer "Echa Miasta", wydanie trójmiejskie (z datą czwartek, 23.06.2005). Przewertowałem go chyba dokładnie - i nie znalazłem żadnej najmniejszej wzmianki o Akademii Rzygaczy |
A może to nawet i lepiej...
parker - Czw Cze 23, 2005 11:16 am
A może uznali, że ten temat się tak szybko nie przeterminuje jak różne lokalne sensacje i wrzucą do zapchania innego numeru... trzeba będzie zbierać w czwartki makulaturę na skrzyżowaniach
Corzano - Czw Cze 23, 2005 11:19 am
parker napisał/a: | trzeba będzie zbierać w czwartki makulaturę na skrzyżowaniach |
A oni tylko w dwóch miejscach w Gdańsku stoją?
parker - Czw Cze 23, 2005 11:32 am
Wczoraj byli jeszcze na skrzyżowaniu Kartuskiej z Łostowicką i Nowolipiem. Pewnie gdzie indziej też.
Makabunda - Czw Cze 23, 2005 11:35 am
Ja też już dostałem to coś i nie spodziwewam się cudów. Chociaż istnieje pewna nadzieja bo w Poznaniu w podobnym wydawnictwie cotygodniowym był stały dział z artykułami o historii Poznania. A reszta to faktycznie sensacje z sal sądowych i z magistrackich korytarzy.
parker - Czw Cze 23, 2005 12:36 pm
Do mnie też już dotarła - na zlecenie
Zabrakło dla Akademii miejsca, bo za dużo zajmują horoskopy, szczegółowy program telewizyjny i rozkład jazdy kin... niczym się nie różni od tych istniejących wcześniej makulaturek.
pumeks - Czw Cze 23, 2005 12:47 pm
Dobrze by było gdyby zgodnie z tytułem poświęcali nieco uwagi sprawom truj-Miasta, bo te inne Metra i Metropole to same ćmoje boje drukują.
Marcin - Czw Cze 23, 2005 1:53 pm
Dziś rozdawnictwo miało miejsce przy Bramie Oliwskiej wśród kierowców czekających na zielone światło przed Błędnikiem.
doraa - Czw Cze 23, 2005 7:40 pm
rozdawnictwo miało tez miejsce na skrzyżowaniu Długiej z Pocztową i Lektykarską, ale to było chyba ze dwa dni temu jakos...........
parker - Czw Cze 23, 2005 7:48 pm
Rektórze, a nie mógłby się Rektór dowiedzieć od pani redaktórki, czy w ogóle będzie ten artykuł w przyszłości czy nie?
danziger - Czw Cze 23, 2005 8:06 pm
parker napisał/a: | Rektórze, a nie mógłby się Rektór dowiedzieć od pani redaktórki, czy w ogóle będzie ten artykuł w przyszłości czy nie? |
Pani redaktórka pewnie sama nie wie.......
parker - Sro Cze 29, 2005 3:49 pm
Akademia jest w tym numerze - dzisiejszo/jutrzejszym, zbierajcie na skrzyżowaniach
Sabaoth - Sro Cze 29, 2005 4:31 pm
Niech któś zabierze jeden egzemplarz dla mnie
danziger - Sro Cze 29, 2005 4:34 pm
własnie wpadł mi w ręcę.
Wprawdzie Gruena tytułują tam "Grunem", ale można się domyślić o kogo chodzi
parker - Sro Cze 29, 2005 5:15 pm
Ale za to zdjęcie to osobiście skopię pani ałtorce tyłek
Sabaoth - Sro Cze 29, 2005 5:20 pm
parker napisał/a: | Ale za to zdjęcie to osobiście skopię pani ałtorce tyłek |
Czy można prosić o zeskanowanie zdjęć i wrzucenie na Forum?
danziger - Sro Cze 29, 2005 5:20 pm
Nie jest takie złe - koniecznie trzeba je będzie zeskanować i wrzucić na forum
parker - Sro Cze 29, 2005 5:21 pm
Sabaoth napisał/a: | parker napisał/a: | Ale za to zdjęcie to osobiście skopię pani ałtorce tyłek |
Czy można prosić o zeskanowanie zdjęć i wrzucenie na Forum? |
NIE
Sabaoth - Sro Cze 29, 2005 5:21 pm
Właśnie o to prosiłem
danziger - Sro Cze 29, 2005 5:21 pm
Sabaoth napisał/a: | parker napisał/a: | Ale za to zdjęcie to osobiście skopię pani ałtorce tyłek |
Czy można prosić o zeskanowanie zdjęć i wrzucenie na Forum? |
danziger napisał/a: | Nie jest takie złe - koniecznie trzeba je będzie zeskanować i wrzucić na forum |
tosmy się zgrali
Ale wiesz co Sab - ja jutro powinienem mieć dostęp do skanera - wprawdzie nic nie obiecuję, ale....
Sabaoth - Sro Cze 29, 2005 5:22 pm
Telepatia jakaś, czy có?
parker - Sro Cze 29, 2005 5:27 pm
Zdjęcie zdjęciem, ale adresu internetowego do Akademii nie podała
Sabaoth - Sro Cze 29, 2005 5:31 pm
To już bezczelność
danziger - Sro Cze 29, 2005 5:37 pm
fakt, ale jak wklepią w gógla, powinni znaleźć - po wklepaniu "Akademia Rzygaczy" gógiel wypluwa nas na 1 miejscu, po wklepaniu "Rzygacze" - na drugim......
Corzano - Sro Cze 29, 2005 5:45 pm
Sabaoth napisał/a: | Niech któś zabierze jeden egzemplarz dla mnie |
Dla mnie też, proszę. Bardzo proszę.
Sabaoth - Sro Cze 29, 2005 6:00 pm
Cytat: | po wklepaniu "Rzygacze" - na drugim...... |
Ciekawe, u mnie na www.google.com Akademia pojawia się na czwartym miejscu (słownie: 4) po e-dach.pl - rynny, rzyganiu na "Zenitach" już nie w barwach WSM i SENNIKACH
Mikołaj - Sro Cze 29, 2005 6:04 pm
google.com przekierowuje Cię pogańskie google.se, wpisz google.pl i będzie o dwa oczka lepiej
danziger - Sro Cze 29, 2005 6:05 pm
ja wklepywałem na www.google.pl
parker - Sro Cze 29, 2005 6:07 pm
Corzano napisał/a: | Sabaoth napisał/a: | Niech któś zabierze jeden egzemplarz dla mnie |
Dla mnie też, proszę. Bardzo proszę. |
Niech ktoś idzie na skrzyżowanie i zabierze rozdającemu zawartość całej torby. Z pewnością się ucieszy
Sabaoth - Sro Cze 29, 2005 6:08 pm
Cytat: | google.com przekierowuje Cię pogańskie google.se, wpisz google.pl i będzie o dwa oczka lepiej |
Być może, ale wszystkie strony są w języku polskim. Zresztą chyba wszystkie google używają tej samej bazy danych.
danziger - Sro Cze 29, 2005 6:16 pm
Sabaoth napisał/a: | Cytat: | google.com przekierowuje Cię pogańskie google.se, wpisz google.pl i będzie o dwa oczka lepiej |
Być może, ale wszystkie strony są w języku polskim. Zresztą chyba wszystkie google używają tej samej bazy danych. |
Niee
w google z końcówkami: .se .de .co.uk co.za .ru .sk .fm .it .co.nz .dk .lt .lv .lu
po wklepaniu "rzygacze" Akademię wypluwalo na 4 miejscu. Na innych googlach zapewne jest podobnie - tylko google.pl się wyróżniają...
A przy okazji - może ktoś mi wyjaśni dlaczego tak się dzieje:
Jak umieszczałem swoje artykuły w ARz, to wpisywałem tam w odpowiednie miejsce hasła dla wyszukiwarki. W jakiś dzień czy dwa potem sprawdzałem jak to działa wpisując w gógla np. "danziger kreuz", "polizei dienstauszeichnung" czy inne. Wypluwało mój artykuł na bardzo wysokich miejscach (czasem na pierwszym, czasem na czwartym etc.
Niestety, w jakiś czas potem (i trwa to do teraz) po wpisaniu tych haseł Akademia w ogóle się nie pojawia - nawet na szarym końcu (sprawdzałem)
Grün - Sro Cze 29, 2005 11:17 pm
Zapoznałem się z tfurczością prasową panny Włodkowskiej. Zgodnie z moimi obawami wykazała się pismactwem. Błąd w moim nazwisku to raz. Przypisywanie mi sformułowań których nie użyłem ani w rozmowie, ani w ogóle nie używam (ten 'świr'), huśtanie miarami (mam nadzieję, że ci co to przeczytają niewiele zrozumieją) i ogólnie. Co do jakości zdjęcia, nie wypowiadam się, bo nie ma o czym mówić.
Sabaoth - Czw Cze 30, 2005 5:48 am
Intencje były niezłe, tylko ci pismacy jak zwykle namieszali
Corzano - Czw Cze 30, 2005 7:05 am
parker napisał/a: | Niech ktoś idzie na skrzyżowanie i zabierze rozdającemu zawartość całej torby. Z pewnością się ucieszy |
OK, postaram się dziś samodzielie to zdobyć w kilku egzemplarzach.
Marcin - Czw Cze 30, 2005 8:00 am
Parker, nie wiem co chcesz od tego zdjęcia.
Cytat: | Niech któś zabierze jeden egzemplarz dla mnie |
Dysponuję jednym dodatkowym egzemplarzem...
danziger - Czw Cze 30, 2005 8:27 am
mam kilka nadliczbowych wgzemplarzy - jeśli ktoś jest zainteresowany niech da znać
parker - Czw Cze 30, 2005 8:30 am
Wiecie, trochę mi głupio było wczoraj stać na przystanku, gdzie co drugi człowiek miał przed nosem stronę z moim (okropnym) zdjęciem.
Corzano - Czw Cze 30, 2005 8:34 am
A autografy rozdawałaś?
parker - Czw Cze 30, 2005 8:38 am
Jeszcze nie. Może dzisiaj...
Sabaoth - Czw Cze 30, 2005 8:41 am
parker napisał/a: | Wiecie, trochę mi głupio było wczoraj stać na przystanku, gdzie co drugi człowiek miał przed nosem stronę z moim (okropnym) zdjęciem. |
Uważaj, niedługo zaczną cię ludzie rozpoznawać na ulicy i pokazywać palcami: "Zobacz, to ta Parker z Akademii"
Corzano - Czw Cze 30, 2005 8:44 am
Sabaoth napisał/a: | Uważaj, niedługo zaczną cię ludzie rozpoznawać na ulicy i pokazywać palcami: "Zobacz, to ta Parker z Akademii" |
Oby nie mówili, że to "Grun".
Zoppoter - Czw Cze 30, 2005 8:59 am
parker napisał/a: | Wiecie, trochę mi głupio było wczoraj stać na przystanku, gdzie co drugi człowiek miał przed nosem stronę z moim (okropnym) zdjęciem. |
Czego Ty się czepiasz właściwie? Normalnie na nim wyglądasz, ładnie się uśmichasz, odczep się może od siebie, dobrze?
lucy - Czw Cze 30, 2005 11:05 am
Grzegorzowi bardzo, bardzo dziekuję
Corzano - Czw Cze 30, 2005 4:35 pm
danziger napisał/a: | mam kilka nadliczbowych wgzemplarzy - jeśli ktoś jest zainteresowany niech da znać |
Ja jestem.
danziger - Czw Cze 30, 2005 4:37 pm
Corzano napisał/a: | danziger napisał/a: | mam kilka nadliczbowych wgzemplarzy - jeśli ktoś jest zainteresowany niech da znać |
Ja jestem. |
ok - umówimy sie na priv.
Jakby ktos jeszcze był chętny to jeszcze kilkanaście czeka
Mikołaj - Czw Cze 30, 2005 5:00 pm
ja też poproszę, odbiorę przy okazji
danziger - Czw Cze 30, 2005 5:03 pm
to wstępnie możemy sie umówić na 30 lipca. Ja to wtedy wezmę ze sobą i rozdam chętnym. Jak ktoś się zgłosi wcześniej - tak jak Corzano i Mikołaj, to będzie miał zarezerwowane i zagwarantowane
Marcin - Pią Lip 01, 2005 9:43 am
Mikołaju, my wcześniej się spotkamy.
parker - Sob Lip 02, 2005 11:06 am
Start "Echa Miasta"
Sobie to zrobili porządne zdjęcie
doraa - Wto Lip 05, 2005 8:12 pm
no czy ja wiem....????????
Moze kolorki lepsiejsze, ale te pozy...........
To wy juz lepiej upozowani
Makabunda - Sro Paź 12, 2005 3:40 pm
A to widzieliście?
parker - Sro Paź 12, 2005 4:25 pm
Ooo, "Herold" lipcowy się wreszcie pojawił
wersja do ściągnięcia ;-)
|
|